Info

Betuwe Open Podium is een non-profit vrijwilligersinitiatief. Wij organiseren een paar keer per jaar een gezellige muzikale middag, bedoelt om muzikanten te kunnen laten spelen voor publiek. Vroeger kon je overal muziek maken, bijvoorbeeld op open podia en schuurfeesten. Dat willen wij terugbrengen en lokale artiesten een podium geven.

Vragen & Antwoorden

Hoe kan ik (mee)spelen / optreden? Moet ik mezelf opgeven?


Je hoeft jezelf niet vooraf op te geven, maar is wel handig. Zo ben je zeker van je 'blok' en podiumtijd. De (simpele) planning hangt in de zaal met blokken van 30 min. Daarop staan de vooraf aangemelde mensen. Op de nog vrije tijdblokken kun je ter plaatste nog inschrijven en gelijk aangeven of je nog medemuzikanten zoekt. Speel je maar kort (2-3 nummers), dan is er altijd tussendoor een gaatje.
Hoe lang mag ik spelen/optreden?


We hanteren de volgende makkelijke stelregels; 1. Blokken van 30min. 2. Geen 2 blokken achter elkaar. 3. Niet meer dan 2 blokken op een dag voor dezelfde formatie. 4. Er zijn ook een paar blokken om te jammen gereserveerd. Dit alles om de afwisseling er in te houden en iedereen aan de beurt te laten komen. Wanneer er geen blok gereserveerd is, mag er vrij gejamd worden.
Zijn er kosten aan verbonden?


Neen. Zowel deelnemen als toeschouwen is gratisssss. Uiteraard maken we kosten dus vrijwillige bijdrages zijn welkom. Drankjes aan de bar zijn niet gratis, de pelpinda's op tafel wel.
Spullen kwijt of kapot, en nu?


Deelnemen is voor eigen risico. De organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor schades of verlies. Ben je iets kwijt, meld het aan de organisatie of stuur een email, dan helpen we uiteraard zoeken.
Wat is er allemaal wel/niet aanwezig?


Wel aanwezig: - Een kleine PA met mixer - 4 zangmicrofoons met statieven (eigen microfoon, liever niet.) - 3 monitor speakers - 1 volledige drumkit met bekkens - 1 basversterker - 2 gitaarversterkers - 1 keyboard/toetsen/piano - 2 lessenaars - Podiumlicht Zelf meenemen: - Drumstokken - Evt eigen bekkens/snare/pedaal - (Bas)gitaren, snaarinstrumenten, blaasinstrumenten - effectenpedalen - instrument kabels - microfoons aan blaasinstrumenten - gezelligheid, groupies, vrienden, familie Niet meenemen: - grote gitaarversterkers - eigen microfoons - eigen eten/drinken - grote ego's of slechte zin
Geen muzikant, maar wel technicus?


Ook voor muziektechnici in wording, bieden we de mogelijkheid om te oefenen, in een live omgeving. Ben je bekend met de techniek en wil jij eens een uurtje geluid of licht mixen? Dat kan! Meld je aan of stuur een mail!
He wat?


Volume. Te hard spelen is de grootste fout die gemaakt kan worden. De geluidtechnicus houdt met een decibelmeter het volume in de gaten. Gaat het te hard? Dan gaan de schuifjes dicht. Zo houden we met elkaar de piep uit de oren.

© BOP (Betuwe Open Podium)